Het zal je niet ontgaan zijn, Virtual Reality is aan een opmars begonnen.Het duurt niet lang meer en dan zal het zijn intrede doen in sectoren die daar enorm van kunnen profiteren. VR geeft namelijk nieuwe mogelijkheden om te leren. Bij Apollo zetten we ons sinds een jaar of 5 in om deze nieuwe mogelijkheden toegankelijk en toepasbaar te maken in bestaande en nieuwe branches. “Als aanhanger van deze ontwikkeling ben ik oprecht enthousiast over de mogelijkheden die VR met zich meebrengt!”

Flashgroup

VR biedt veilige trainingsmogelijkheden in sectoren waarbij het risico op letsel groot is. Ook kan het uitkomst bieden voor bijvoorbeeld beroepen waarbij er in de praktijk vaak wordt gewerkt in moeilijke situaties. Voor training bij gevaarlijke beroepen met veel risico’s zijn de trainingsmogelijkheden vaak ook uitdagend. In VR kunnen we deze omstandigheden nabootsen waardoor er in veel gevallen meer en effectiever getraind kan worden voor een schijntje van de kosten.

Een goed voorbeeld vinden we bij een van onze klanten, de Flashgroup. Voor Flashgroup hebben we software ontwikkeld waarin de brandweer -en politiebranche trainingen kan uitvoeren. Flashgroup kan een scenario van een brand of andere situatie simuleren, waardoor de hulpverleners in een veilige omgeving kunnen oefenen zonder dat er gevaarlijke situaties kunnen plaatsvinden.

Naast de brandweer en politie kan VR In onze ogen ook meer betekenen in medische contexten. Denk aan chirurgen-in-opleiding die complexe operaties kunnen oefenen zonder een patiënt te gebruiken hiervoor. De trainingen kunnen hierdoor vaker gedaan worden, waardoor de vaardigheden steeds beter worden zonder extra risico.

Naast eerder genoemde sectoren denken we bij Apollo ook dat VR in de commerciële setting een goede toevoeging kan zijn op bestaande technologieën. Zo zou VR voor de bouwsector ook een mooie uitkomst kunnen bieden. Zo kan je met VR veilige trainingen geven aan nieuwe medewerkers en dit zorgt zowel voor veiligheid op de werkvloer als het verminderen van de kosten.

Uitdagingen

Natuurlijk zijn er hier ook uitdagingen, zoals de technische kennis om het allemaal te implementeren. Om deze uitdaging aan te pakken, kan jij als klant een vertegenwoordiger sturen om actief betrokken te zijn bij alle ontwikkelingen. Ook wordt er een groep experts samen gesteld, zodat de gekozen doelen van de klant behaald kunnen worden.

Ik ben sterk overtuigd van de toekomst van VR als de sleutel tot praktijkgerichte training. Met de huidige kracht van de technologie ontstaat er een nieuwe manier van leren en trainen, wat zal leiden tot een veiligere, efficiëntere en effectievere toekomst voor diverse sectoren.

Lanceer Gesprek: Maak van uw ideeën realiteit 

Bent u klaar om de mogelijkheden van VR-training voor uw bedrijf te verkennen en de vele voordelen die het biedt te benutten? Neem vandaag nog contact met ons op om een vrijblijvend Lanceer Gesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek zullen we: 

  • Uw ideeën en visie voor VR-training bespreken en analyseren. 
  • De technische complexiteit van uw idee verkennen en samen de grenzen van onze technologische toepassingen verleggen. 
  • Potentiële kosten en besparingen op lange termijn in kaart brengen. 
  • De synergie tussen technologie en design onderzoeken om innovatieve en effectieve trainingsoplossingen te creëren. 

Een AR of VR-toepassing maken doe je niet eventjes, dus het is belangrijk om samen de mogelijkheden te verkennen. Zo maken we samen jouw idee realiteit. Ons doel is om u te helpen uw ideeën te ontwikkelen met behulp van innovatieve technologieën en design, en samen eindeloze mogelijkheden te ontdekken.

Wacht niet langer en plan vandaag nog uw Lanceer Gesprek. We kijken ernaar uit om samen met u aan de slag te gaan en uw ideeën te realiseren met behulp van de kracht van VR-training!