Het idee

De communicatie afdeling van BUN-K kwam met het idee dat ze iets in VR wilde doen. Vanuit daar zijn we begonnen aan een WordPress website, want als jouw basis staat kan je beter bouwen. Door onderzoek naar het bedrijf konden wij een intro video vinden, wat ons de stijl gaf voor de interactieve kijkdoos video.

Gelanceerd product

Een interactieve kijkdoos video en wordpress website waarin zij zelf de content kunnen beheren.

Uitdagingen

Awareness creëren voor een ‘in het algemeen’ gezien restproduct. Ook was een kwalitatieve virtuele kijkdoos wegzetten een uitdaging, vooral het vinden van de juiste plek voor de juiste projecten. De oplossing om een slechte helft van een snelweg te maken en een goede kant was hierin de beste uitkomst.

Partners

Rijkswaterstaat – BUN-K (Business Unit Natuurlijk Kapitaal)

Diensten

Visualisatie in de vorm van 360 graden video, te bekijken in virtual reality en ontwikkeling van een WordPress website in de stijl van de klant.

Methoden

Een 360 graden video in de vorm van een kijkdoos van vroeger maken in unreal, en een website creëren in WordPress die de klant daarna zelf makkelijk kan aanpassen en meegroeien met hun eigen ontwikkelingen

Wie is BUNK?

Binnen Rijkswaterstaat is de afdeling BUN-K (Business Unit Natuurlijk Kapitaal) verantwoordelijk voor beter toepassen van de restoogst van rijkswaterstaat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gras dat gemaaid is. Je kan dit verbranden maar je kan er ook hele andere producten van maken. Zo worden er bijvoorbeeld verkeersborden gemaakt van geknakt riet. Deze borden worden ingezet langs de snelweg. Het voordeel is dat wanneer een bord stuk is je deze kan recyclen in een nieuw bord.

BUN-K Kijkdoos visual
BUN-K Kijkdoos visual

Interactieve awareness

Niet genoeg mensen weten wat BUN-K daadwerkelijk doet voor projecten, daarom is er in samenwerking met hen een VR video gemaakt van een kijkdoos. In deze kijkdoos tonen we diverse projecten en verteld een voice over hier wat over. Van een solar fietspad dat automatisch oplaad tot biodiversiteit om zo de dieren te stimuleren.