Het idee

Twee applicaties maken met als doel het veilig en doeltreffend onklaar en onschadelijk maken van een auto. 

In VR kan de speler dan een mini scenario doorlopen waarin ze specifieke elementen moeten bekijken van de auto, zodat ze kunnen leren hoe bijvoorbeeld een electrische auto uitgeschakeld moet worden in specifieke situaties. 

De AR versie maakt het mogelijk om een digitale auto in de echte ruimte te plaatsen, en dan al deze elementen te bekijken. Dit geeft de gebruiker een beter gevoel voor de schaal van de auto, en waar al deze elementen echt zijn. Ook is het mogelijk om het 3D model over de echte auto heen te projecteren.

Gelanceerd product

Een virtual reality en augmented reality applicatie waarin mensen de onderdelen van verscheidene auto’s zien om ze in het echt onklaar kunnen maken in een doeltreffende en veilige manier. Hier zijn ook foto’s en videos in verwerkt om het nog echter te maken en duidelijker te laten zien voor ‘in real life’.

Uitdagingen

De klant levert trainings software voor hulp troepen (brandweer etc) die gebruikt worden wanneer er een auto gecrashed is. In deze software kunnen ze per auto model zien wat voor soort componenten er in de auto aanwezig zijn op een 2D kaart, en de informatie voor al deze componenten. Deze informatie wordt gebruikt om te leren waar ze wel en niet in kunnen knippen in verband met gevaarlijke gassen etc. Onze uitdaging was om dit om te zetten naar een 3D applicatie, waarin al de data die zij dus al hadden in een 3D model geplaatst wordt.

Partners

Moditech Solutions

Diensten

Training. Door deze applicaties in te zetten kan je jouw veldmonteurs trainen hoe zij in gevaarlijke situaties doeltreffend schadelijke gedeeltes van autos onklaar kunnen maken.

Methoden

Applicatie ontwikkeling voor de Oculus Quest en Telefoon applicatie.

Leer snel en doeltreffend de componenten van vele autos

Ga met jouw tablet op pad en ontdek alle componenten in de auto. Via videos en foto’s zijn deze nog duidelijker gemaakt waardoor gevaarlijke situaties te voorkomen zijn en vooruit plannen vereenvoudigd wordt!

Moditech
Moditech

Veelzijdigheid staat voorop!

Je kan je vrij om de hele auto heen bewegen, hierdoor zijn de punten in de auto nog beter te bekijken. In verschillende scenario’s zullen meerdere autos te vinden zijn. Hierom zit er ook een teleportatie functie in de VR applicatie gebouwd. Door verschillende autos te gebruiken in veranderende scenarios zijn de mogelijkheden grenzeloos!