Het idee

De supermarkt Lidl voerde in 2022 een campagne genaamd Farm Mini’s. Samen met het loyaliteitsbureau Craze hebben we een smartphone-applicatie ontwikkeld voor kinderen, waarmee ze minifiguurtjes kunnen verzamelen.

Partners

Craze & Lidl Nederland

Diensten

Klantenbinding. Klanten verzamelen opgezette dieren door geld uit te geven in de supermarkt en dit spel geeft een extra dimensie door minigames vrij te spelen via de knuffels.

Methoden

Ontwerp van gebruikerservaringen, ontwikkeling van games, ontwikkeling van smartphone-applicaties.

LIDL Boerderij mini's folder

Gelanceerd product

De applicatie van de Lidl Farm Mini met meerdere minigames met dieren als Kipster Kip, Klara Koe en andere dierenvriendjes voor de kleine klanten.

Uitdagingen

De uitdaging was om in korte tijd een multiplatform-applicatie te maken met daarin 10 minigames. Ook was van belang dat de applicatie veelvuldig gebruikt ging worden dankzij het toevoegen van een scoresysteem. Dankzij dit systeem willen we ervoor zorgen dat mensen gaan proberen om een ​​hogere score te halen en zo langer de interactie aan te gaan.

Hoe werkt het?

In de applicatie scan je een QR-code die is bevestigd aan de miniknuffeldieren van de boerderij. Wanneer deze QR-code wordt gescand, ontgrendelt deze een minigame van het knuffeldier. Elk spel is uniek gemaakt en speciaal voor elk dier geïllustreerd. Als een bepaald dier niet genoeg aandacht krijgt in het spel, wordt het verdrietig en minder gezond.

LIDL Boerderij Mini's Game screenshot
LIDL app game design

Appstore omschrijving

Verzamel alle Farm Mini’s bij Lidl, ontgrendel de spellen in de app en scoor zoveel mogelijk punten! Welkom op de boerderij van de Farm Minis!

Verzamel ze alle 10 bij Lidl, scan de QR-code op de kaarten en breng alle FarmMini’s tot leven in de gratis FarmMini-app. Hier kom je alles te weten over Klara Koe, Shirley Schaap en alle andere vrienden van de Mini Farm. Speel de 10 coole Farm Mini-spellen en vergelijk jouw highscore met die van je vrienden.