Het idee

De supermarkt Lidl voert vanaf eind februari 2023 een campagne genaamd Backyard Mini’s. Samen met het loyaliteitsbureau Craze hebben we een smartphone-applicatie voor kinderen ontwikkeld waarmee ze knuffels kunnen verzamelen.

Partners

Craze & Lidl Nederland

Diensten

Klantenbinding. Klanten verzamelen opgezette dieren door geld uit te geven in de supermarkt en dit spel geeft een extra dimensie door minigames vrij te spelen via de knuffels.

Methoden

Ontwerp van gebruikerservaringen, ontwikkeling van games, ontwikkeling van smartphone-applicaties.

LIDL Boerderij Mini's Knuffels

Gelanceerd product

De applicatie van de Lidl Backyard Mini met daarin meerdere minigames met dieren als Sjon Slak, Kees Kikker en andere dierenvriendjes voor de kleine klanten.

Uitdagingen

De uitdaging was om in korte tijd een multiplatform-applicatie te maken met daarin 10 minigames. Ook was van belang dat de applicatie veelvuldig gebruikt ging worden dankzij het toevoegen van een scoresysteem. Dankzij dit systeem willen we ervoor zorgen dat mensen gaan proberen om een ​​hogere score te halen en zo langer de interactie aan te gaan.

Hoe werkt het?

In de applicatie scan je een QR-code die is bevestigd aan de miniknuffeldieren van de boerderij. Wanneer deze QR-code wordt gescand, ontgrendelt deze een minigame van het knuffeldier. Elk spel is uniek gemaakt en speciaal voor elk dier geïllustreerd. Als een bepaald dier niet genoeg aandacht krijgt in het spel, wordt het verdrietig en minder gezond.

LIDL Achtertuin mini's sparen visual
LIDL Achtertuin mini's game afbeelding

Appstore omschrijving

Verzamel alle Backyard Mini’s bij Lidl, ontgrendel de spellen in de app en scoor zoveel mogelijk punten! Welkom in de wereld van Backyard Minis!

Spaar ze alle 10 bij Lidl, scan de QR-code op de kaartjes en breng alle BackyardMini’s tot leven in de gratis BackyardMini app. Hier kom je alles te weten over Sjon Slak, Kees Kikker en alle andere vriendjes in de MiniBackyard. Speel de 10 coole Backyard Mini-games en ontdek het leven in de achtertuin!