Het idee

Een simulator maken die de klant mee kan die zij mee kunnen nemen naar de beurzen. In de simulator ervaar je een stuk van Rotterdam waar de kraan staat. Door middel van teleportatie beweeg je steeds hoger op de kraan. Hierboven moet je een lamp meenemen en zie je op een kaartje waar je nog lampen moet plaatsen. Je beweegt je dan over de kraan door naar een marker te wijzen en dan op een knop te drukken. Daar zie je een outline van een lampje en wanneer je in de buurt komt en de knop op de controller los laat valt het lampje op zijn plek.

Gelanceerd product

Van der Spek kwam via onze website met de vraag wat een visualisatie/simulatie zou kosten. Zij hadden diverse offerte’s gehad met bedragen boven de 25.000 euro van overige partijen en vroegen zich af of het echt zo veel moest kosten. Met name omdat zij al het 3D model hadden van de kraanmachine die ze wilde gebruiken.

Daarbij wilde ze een plank neerleggen op een beurs en daar dan mensen overheen laten lopen. Wij hebben toen vanuit Apollo geadviseerd om dit niet te doen en meer te focussen op de ervaring. Dit omdat wanneer iemand misstapt het veel schade kan opleveren en je aansprakelijk bent.

Na overleg kwamen wij budget technisch veel lager uit en kregen we akkoord.

Uitdagingen

Een simulator maken voor op een beurs. Die handzaam meegenomen kan worden en de mensen op die beurs de ervaring geeft hoe het is om boven op een kraan te staan. Hier enkele simpele interacties te doen met het realistische gevoel van hoogte waarbij mensen alsnog niet ziek worden of teveel angst ervaren.

Partners

Van der Spek Vianen 

Diensten

Simulatie in de vorm van een kraan in een Virtual Reality bril. En dit allemaal in een handzaam pakket wat makkelijk mee te nemen is.

Methoden

Unity development voor de Oculus Quest 2. 

Wat waren de technische uitdagingen?

Zorgen dat we een mooie omgeving hebben die niet te veel van de bril vraagt. We moeten zorgen dat het realistisch voelt en je ook echt het gevoel van hoogte krijgt zonder dat je echt kan vallen. 

Crane Simulator
Crane Simulator

Wie is Van der Spek Vianen?

Van der Spek bestaat sinds 1932 en heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld, tot een stabiele en toch dynamische organisatie, innoverend en anticiperend op de ontwikkelingen in de markt. Met ons uitgebreide productaanbod, kennis en kunde, voorzien wij in uw materiaalbehoefte.