Het idee

Vanuit de wens om naar standaardisering te komen is de configurator ontwikkeld. Vanuit een lijst worden er diverse vragen gesteld aan een klant. Deze kan dan bijvoorbeeld invullen of hij een 2e generator wilt en wat voor extra schepen op het achterdek. De gekozen opties zijn direct te zien in zowel een 2D vloerplan als het 3D model in de applicatie. Ook wordt er door de applicatie rekening gehouden met wetten en ingevulde regels. Zo ben je verplicht om een 2e generator te hebben als je onder de Duitse vlag vaart. Deze verplichtingen worden allemaal correct afgehandeld. Wanneer de klant klaar is met het invullen van de vragen maakt het systeem een export die direct te gebruiken is binnen de volledige afhandeling van Damen. Ook ontvangt de klant een mooie datasheet waarop de gekozen opties te zien zijn alsmede een render van het geconfigureerde schip.

Gelanceerd product

Een configurator die zowel op de tablet als op het web ingezet kan worden. Hierin zitten tientallen boten waarmee de klant (en de sales van Damen) mee aan de slag kan.

Partners

Damen Shipyards

Uitdagingen

 In het verleden gingen verkopers met klanten in gesprek en namen zij vele mappen mee in hun verkoop proces. Alles werd van top tot teen doorgesproken naar wens van de klant. Daarna kwamen ze met de designs aan bij engineering en die moest dan vertellen dat sommige zaken niet kunnen of immens duur zijn.

Diensten

Boost Productivity. Doordat de Sales en de klant met een configurator een complete boot kan maken kost dit minder tijd om te laten zien wat het eindproduct wordt. Ook ga je met de configurator fouten uit de weg die per ongelijk in het proces kunnen glippen omdat de regels van de scheepvaart afgedwongen worden.

Methoden

Een 3D applicatie ontwikkeld in Unity

Alle boten naar jouw wens

Configureer de schepen naar jou wens, terwijl alle wetten worden nageleefd en automatisch worden toegevoegd. Als jij de boot rood wilt dan kan dit, maar tegelijk ziet de configurator ook dat je door een bepaalde vlag niet een bepaalde lampenconfiguratie kan toepassen. Dit zorgt ervoor dat jij nooit voor vervelende verrassingen komt te staan achteraf.

Damen vessel configurator
Damen vessel configurator

Wie is Damen Shipyards?

Damen Shipyards Group is een Nederlands scheepsbouw concern met meer dan dertig werkmaatschappijen in binnen- en buitenland en hoofdkantoor in Gorinchem. Het bedrijf kenmerkt zich door vergaande standaardisatie en modulaire bouw.